Hlavní obsah

Jemenec upálil patnáctiletou dceru, protože volala snoubenci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Saná

V Jemenu zatkli muže, který upálil svou patnáctiletou dceru za to, že udržovala kontakt se svým snoubencem. Přistihl ji, jak si s mladíkem telefonovala. Případ vyvolal v zemi podobné rozhořčení jako zářijová kauza, v níž zemřela osmiletá holčička na následky krvácení po svatební noci.

Foto: Khaled Abdullah, Reuters

Policejní auto v Jemenu

Článek

Pětatřicetiletý Jemenec upálil svou dceru v odlehlé vesnici v centrální provincii Táizz. Tamní policie zveřejnila i motiv: „Otec se dopustil tohoto hrozného zločinu kvůli tomu, že jeho dcera udržovala kontakt se svým snoubencem.“

Tradiční kmenové zákony v mnoha oblastech nedovolují jakékoli kontakty lidí před sňatkem.

Chudoba a obavy o rodinnou čest vedou mnohé Jemence k tomu, že se snaží provdat své dcery co nejdříve, většinou ještě před dovršením osmnácti let. O partnerech budoucích manželek často rozhodují rodiče a jejich motivem bývají finanční potřeby, protože ženich přináší do rodiny věno.

Přes měsíc starý případ smrti osmileté holčičky o svatební noci se stal na severu Jemenu a úřady ho stále vyšetřují. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám