Hlavní obsah

Při sebevražedném útoku s 1,5tunovou náloží zemřelo v Sýrii 30 lidí

Damašek
Aktualizováno

Při sebevražedném útoku v syrském městě Hamá zemřelo z neděli nejméně 30 lidí, další desítky osob utrpěly zranění. Atentátník, který použil 1,5 tuny výbušniny, se odpálil v nákladním automobilu. Podle syrské státní agentury SANA jsou za explozi zodpovědní „teroristé”.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Škody po výbuchu v Syrském HamáVideo: Reuters

 
Článek

Podle SANA vzbouřenci přijeli s nákladním automobilem ke kontrolnímu středisku. Exploze půldruhatunové nálože zapálila poblíž stojící cisternu s palivem, což zvýšilo počet obětí.

Na záběrech syrské televize bylo vidět hasiče, jak bojují s obřím požárem, který exploze vyvolala. Nad hořícími automobily se vznášel hustý dým.

Opoziční Syrská organizace pro lidská práva (SOHA) se sídlem v Londýně uvedla pro BBC podrobnosti k útoku: „Muž odpálil nákladní automobil s výbušninami na kontrolním stanovišti u auta zemědělského podniku na silnici z Hamá do Salamíji.”

Foto: Sana, Reuters

Místo, kde explodovala půltunová nálož

Agentura AFP s odvoláním na SOHA hovořila o 31 mrtvých, mezi kterými jsou i vojáci. Bilance útoku se může ještě zvýšit "vzhledem k tomu, že mezi zraněními jsou někteří v kritickém stavu", dodala syrská organizace.

Útok mají nejspíš na svědomí islamisté z fronty An-Nusra, která je napojena na teroristickou síť Al-Káida, dodala SOHA.

Foto: Sana, Reuters

Auta zničená při explozi v Hamá

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám