Hlavní obsah

Auto s novináři v Zemanově prezidentské koloně v Izraeli bouralo

Právo, Jiří Ovčáček (Jeruzalém)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úmrtí význačného izraelského rabína Ovadia Josefa zkomplikovalo program prezidenta Miloše Zemana v Jeruzalémě. Přerušeno muselo být jednání s jeho protějškem Šimonem Peresem a v dopravní zácpě způsobené shonem kolem pohřbu došlo ke kolizi auta vezoucího novináře.

Foto: Dan Balilty, ČTK/AP

Miloš Zeman se na návštěvě Izraele setkal s Šimonem Peresem.

Článek

Peres musel narychlo přerušit dopolední jednání se Zemanem a vyrazil k umírajícímu rabínovi. Po jeho skonu se rychle rozběhly přípravy na pohřeb, který byl zahájen v šest hodin večer.

Obyvatelé Jeruzaléma se s předstihem vydali na místo posledního rozloučení se svým duchovním vůdcem. Výsledkem byly dopravní zácpy.

Do této situace vyrazila od památníku holocaustu Jad Vašem prezidentská kolona. V nepřehledné situaci se náhle mezi vozy vmísilo cizí auto, do kterého narazil vůz s českými novináři. Řidič už nestačil zabrzdit.

Při nehodě se naštěstí nikomu nic nestalo, poškozeny byly jen plechy. Oba vozy, které v kolizi figurovaly, dál pokračovaly v jízdě. Prezidentův program tak nebyl událostí narušen.

Reklama

Výběr článků

Načítám