Hlavní obsah

Čech zesnulý v Libanonu se zřítil do rokle v husté mlze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bejrút

Český turista, který zemřel v Libanonu na turistické výpravě, se za špatné viditelnosti zřítil do hlubokého údolí. O osudu Čecha ve středu podrobněji informoval libanonský list The Daily Star. Nález těla v údolí Kadíša policie oznámila v úterý.

Foto: Profimedia.cz

Cedrový les v údolí Kadíša

Článek

Šestačtyřicetiletý muž se vydal na výlet minulou středu. Policie po něm začala pátrat ve čtvrtek, kdy zaměstnanci hotelu, v němž se ubytoval, našli jeho SMS zprávy se žádostí o pomoc.

Do hluboké rokle muž spadl v husté mlze. Místo leží východně od svatyně svatého Tomáše, poblíž vesnice Hasrún. Jde o jednu z horských osad okresu Bšarrí, který je součástí governorátu Severní Libanon. V oblasti je zhruba dvacítka vesnic a všechny leží v nadmořské výšce nad 1000 metrů. Okolní hory jsou spojeny s tradicí křesťanů a maronitů – v 6. století zde byla útočiště mnoha poustevníků. V údolí je přes 20 klášterů, z nichž mnohé jsou staré více než tisíc let.

Foto: David Ryneš, Yahoo Maps

Údolí Kadíša

Do pátrání po pohřešovaném turistovi Libanon nasadil speciální armádní jednotku, policii, místní strážníky i policejní jednotku se psy.

Tělo objevili v úterý a k jeho vyzdvižení z nepřístupného údolí byla povolána civilní obrana. Okolnosti úmrtí na místě prověřil přivolaný lékař a skupina forenzních odborníků. Vyprošťování těla a jeho přeprava k cestě, kde čekala sanitka, trvalo až do úterního večera. Ostatky pak byly převezeny do nemocnice v Tripolisu; podle listu The Daily Star bude kopie lékařské zprávy zaslána libanonským úřadům i českému velvyslanectví v Bejrútu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám