Hlavní obsah

Podruhé za jediný týden, v Pákistánu zabíjelo další zemětřesení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Silné zemětřesení, které dosáhlo 6,8 stupně Richterovy škály, zasáhlo v sobotu jihozápad Pákistánu. Postihlo oblast, v níž v úterý otřesy zabily přes 500 lidí a další stovky zranily. Při novém zemětřesení zemřelo nejméně 12 lidí, další jsou podle BBC uvězněni pod troskami domů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pákistán se vzpamatovává z dalšího silného zemětřeseníVideo: Reuters

 
Článek

Epicentrum zemětřesení bylo 96 kilometrů od okrsku Avaran, který byl v úterý nejvíce zasažen. Trosky budov uvěznily mnoho lidí.

„Podle prvních informací jsou ztráty na lidských životech a materiální škody velké,” řekl agentuře AFP vysoký představitel místní správy.

Podle britské BBC byly sobotní otřesy cítit až v Karáčí na pobřeží Arabského moře.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pákistán vyslal materiální pomoc do oblastí postižených zemětřesenímVideo: Reuters

Při úterním zemětřesení přišlo podle odhadů úřadů až 300 tisíc lidí o střechu nad hlavou a desetitisíce jich stále čekají na záchranáře.

Kvůli pomalé reakci pákistánské vlády sílí mezi lidmi hněv. Situaci komplikuje záchranářům nejen odlehlost a rozlehlost postižené oblasti, ale i mizivá infrastruktura. Nevedou tam prakticky žádné silnice a je tam pouze hrstka zdravotnických zařízení. [celá zpráva]

Provincii Balúčistán postihují otřesy poměrně často. Naposledy v dubnu zemětřesení v sousedním Íránu připravilo v Pákistánu o život nejméně 35 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám