Hlavní obsah

Tuniské prostitutky vedly v Sýrii sexuální džihád, pomáhaly bojovníkům proti vládě

Boje v Sýrii se vedou nejrůznějšími prostředky a jedním z nich je i sex. Do země v minulých měsících proudily zřejmě stovky prostitutek z Tuniska, které poskytovaly své služby radikálním muslimským povstalcům válčícím s vládními jednotkami Bašára Asada. Okolnosti tak zvané „sexuální svaté války” tento týden odhalil tuniský ministr vnitra Lutfí bin Džiddú, napsala média.

Foto: Nour Kelze, Reuters

Syrští povstalci

Článek

"Měly sexuální vztahy s dvaceti, třiceti i stovkou (ozbrojenců)," prozradil Džiddú v projevu před poslanci. "Kvůli těmto sexuálním stykům, které se odehrávaly v rámci sexuální svaté války, se vrátily domů těhotné. Je to ostuda, která trvá měsíce. A my se na to tiše díváme a neděláme nic," řekl ministr.

Sex jako prostředek svaté války (džihád) považují za legitimní radikální sunnitští muslimové - salafisté, kteří jsou v Tunisku velmi vlivní. Samy dívky v reportáži italského deníku Corriere della Sera tvrdily, že k prostituci na bitevním poli se odhodlaly na základě výzvy salafistického imáma. Ten jim údajně tvrdil, že svými "službami" si zajistí věčný život.

Rodina dívky často zavrhne

Oficiálně se neví nic o tom, kolik tuniských žen takto do Sýrie putovalo, média ale vesměs odhadují, že jich mohly být až stovky. Pocházejí zejména z malých vesnic a boj v rámci "sexuálního džihádu" jim často zcela zničí život. Když se svobodné dívky vrátí domů těhotné, rodina je většinou zavrhne, napsala agentura APA.

Ze severoafrické země podle Corriere della Sera pochází až 40 procent radikálních protivládních bojovníků v Sýrii. Do země prý putují přes Libyi nebo Turecko a podle zprávy OSN jde o žoldáky placené z peněz pocházejících z Kataru.

Kromě mužů ale do Sýrie nejméně od letošního února putují z Tuniska i ženy. Dovolil jim to výnos (fatva) saúdskoarabského duchovního, který jim udělil jakési "povolení" k provozování prostituce, a to na základě islámem povoleného "dočasného manželského svazku", který se uzavírá před každým pohlavním stykem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám