Hlavní obsah

Češky v Hurghadě zřejmě vypily jed v nápoji

– Hurghada

Podle ředitele hurghadské nemocnice, kde proběhla pitva dvou otrávených Češek, obě ženy zřejmě jed vypily. Uvedl to Český rozhlas s odvoláním na ředitele Hosáma ad Dín Hasana Abdu. Zatím ale ještě neskončilo toxikologické vyšetření, takže není známo, jaká látka jim rozleptala žaludek.

Foto: titanicpalace.com

Část hotelového komplexu Titanic Palace v egyptské Hurghadě.

Článek

"Myslím, že jedovatá látka se jim dostala do těla v nějakém nápoji," řekl lékař. Už dříve uvedl, že jed byl velmi silný a zcela rozleptal tkáň žaludku, která zrosolovatěla.

Nemocnice však dosud nezveřejnila ani výsledky toxikologické expertízy, ani závěry pitvy. O víkendu ředitel nemocnice uvedl, že žaludek obou žen byl rozleptán silným jedem nebo kyselinou a rozhodně nemohlo jít o jed vyskytující se ve zkažených potravinách. Podle něj působil jed velmi rychle, ženy netrpěly několik dní gastroentritidou, jako tomu bývá u otrav z jídla. [celá zpráva]

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Yahoo Maps

V hotelu zatím zůstává i otec, který přišel v Egyptě o manželku i dceru. "Ne, ještě z hotelu neodjel," řekl ČRo recepční. Policie muži už dříve zabavila pas.

V případě, že pitva a toxikologické testy potvrdí cizí zavinění smrti obou Češek, je muž jedním z podezřelých, podle egyptských médií dokonce hlavním. Místní noviny uvádějí, že policisté za nejpravděpodobnější hypotézu považují vraždu.

V případu je od počátku řada nesrovnalostí. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám