Hlavní obsah

Egyptský prezident se postavil ultimátu armády

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Káhira

Prezident Egypta Muhammad Mursí odmítl výzvu armády politikům, aby do 48 hodin vyřešili krizi v zemi, jinak se do situace vloží sama. Mursí prohlásil, že nadále bude prosazovat vlastní plán národního usmíření, uvedla v úterý stanice BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Káhiře se konaly demonstrace pro i proti MursímuVideo: Reuters

 
Článek

Ultimátum armády Mursí odmítá. Poukázal na to, že ve zjitřené atmosféře masových pouličních demonstrací přidává zmatek.

Armáda v pondělí varovala, že se do sporů mezi Mursího příznivci a kritiky vloží, pakliže vláda, ale i její oponenti nevyslyší „vůli lidu“. Armádní velení současně odmítlo, že by chystalo puč. „Nezajdeme mimo rámec své předepsané role,“ uvedlo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté v Alexandrii se připojili k demonstrantům protestujícím proti MursímuVideo: Reuters

Egyptem od víkendu zmítají nejsilnější demonstrace od nástupu Mursího do úřadu. V neděli u příležitosti prvního výročí Mursího ve funkci vyšly do ulic milióny lidí. Demonstrace se obrátily proti kancelářím Muslimského bratrstva, z jehož řad Mursí vzešel jako první islamistický prezident. Střety demonstrantů s příznivci vlády, které pokračovaly v pondělí, si vyžádaly dvě desítky mrtvých.

Reklama

Související témata:

Související články

Egypt čelí protestům proti vládě Mursího

Egyptem otřásají masové demonstrace příznivců i odpůrců prezidenta Muhamada Mursího při příležitosti roku od jeho nástupu do funkce. Ve čtvrtek večer si...

Výběr článků

Načítám