Hlavní obsah

Irák zasáhly další atentáty, za květen mají přes 480 obětí

Bagdád

Při útocích v Iráku zahynulo ve čtvrtek přes 30 osob a více než 50 lidí bylo zraněno. Podle policejních zdrojů a svědků citovaných agenturou DPA lidé umírali hlavně v metropoli Bagdádu. V květnu zahynulo v Iráku při atentátech přes 480 osob, uvedla agentura AP.

Foto: Thaier Al-sudani, Reuters

Následky výbuchu bomby v autě v Bagdádu

Článek

Terčem prvního útoku v Bagdádu bylo hlídkující policejní auto v centru města. Zasažena byla čtvrt Karráda, severní čtvrť Binuk a západní čtvrť Sidja. Většinou byly k útokům použity nálože v autech.

Foto: Thaier Al-sudani, Reuters

Policisté na místě čtvrtečního atentátu v Bagdádu

V severoiráckém Mosúlu zaútočil sebevražedný atentátník u policejní hlídky a tři policisty zabil.

Foto: Thaier Al-sudani, Reuters

Následky čtvrtečního atentátu v Bagdádu

Jen tento týden zahynulo v pondělí přes 70 lidí při útocích na šíitské čtvrtě metropole. [celá zpráva] Dalších 25 osob zahynulo při atentátech ve středu.

Foto: Mohammed Ameen, Reuters

Následky atentátu v Bagdádu

V Iráku od prosince roste napětí mezi menšinovými sunnity a většinovými šíity. Sunnité tvrdí, že je vládnoucí šíité diskriminují a brání jim udržet si posty, které mají od voleb. Od začátku dubna přišlo při násilnostech o život hodně přes 1100 lidí, což je nejtragičtější bilance od stažení amerických jednotek z Iráku v roce 2011. Jen v dubnu jich zemřelo podle OSN 700, což je nejvíce za posledních pět let, tedy od dob, kdy zemi sužovalo sektářské násilí, které se nyní vrátilo.

Foto: Mohammed Ameen, Reuters

Výbuchem poškozený auto a obchody v Bagdádu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám