Hlavní obsah

V Bahrajnu zatkli dvě ženy, které chtěly zaútočit při závodu F1

Manáma

V Bahrajnu o víkendu zatkli dvě ženy a obvinili je z přípravy atentátu během závodu formule 1. Závod zajišťovalo 8000 policistů, kteří zachytili stovky zápalných lahví a množství pneumatik, jež měly být zapáleny.

Foto: ČTK/AP

Závody Formule 1 v Bahrajnu provázejí každoročně demonstrace

Článek

Generál bahrajnské policie Tárik Hasan v úterý řekl, že obě ženy byly zadrženy u vchodu k okruhu. Jedna z nich schovávala pod šaty polštářek a při výslechu pak přiznala, že chtěla testovat bezpečnostní opatření před naplánovaným útokem.

Hasan řekl, že policisté před závodem zachytili skrýše, v nichž našli tisícovku zápalných lahví, pneumatiky, které chtěli lidé zapálit na silnicích, a 72 hasicích přístrojů, jež měly být použity jako bomby.

Závod se konal o víkendu na okruhu v Sáchiru u Manámy a obešel se bez incidentů. Před ním ale opoziční šíité pořádali protesty, aby upozornili na své politické požadavky.

Vedení státu odmítá politizovat motoristický závod, který má zůstat výhradně sportovní záležitostí. Opozice zase poukazuje na to, že Manáma trvá na pořádání závodu proto, aby vzbuzovala ve světě dojem, že je v zemi vše v pořádku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám