Hlavní obsah

Objevili jsme izraelské špionážní přístroje, tvrdí Sýrie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Damašek

Syrské úřady uvedly, že objevily izraelské špionážní přístroje, zřejmě ukryté v objektech připomínajících kus skály. Oznámila to ve čtvrtek syrská státní agentura SANA. Izraelská armáda to odmítla komentovat.

Foto: ČTK/AP

Údajné izraelské špionážní zařízení ukryté v umělém kameni. Fotografie zveřejněná syrskou agenturou SANA.

Článek

Přístroje byly podle agentury SANA nalezeny v syrských pobřežních oblastech a byly určeny k fotografování, registraci a přenosu dat.

Syrská státní televize odvysílala záběry objektu sestávajícího z předmětu vypadajícího jako kamera a satelitní talíř a dalšího objektu, který se podobal skalnímu balvanu. Další záběr ukázal plastické boxy připomínající baterie a kabely vystavené v místnosti.

Foto: ČTK/AP

Údajné izraelské špionážní zařízení určené k fotografování, registraci a přenosu dat. Fotografie zveřejněná syrskou agenturou SANA.

Podobná zařízení byla v minulých letech objevena také v Libanonu. Podle tvrzení Bejrútu je tam umístil Izrael.

Sýrie a Izrael spolu vedly několik válek od vzniku židovského státu v roce 1948 a oba státy dokonce i dnes zůstávají formálně ve válečném stavu.

Izraelská bojová letadla provedla v lednu nálet poblíž Damašku. Podle amerických činitelů byl jeho terčem konvoj převážející sofistikované protiletadlové rakety SA-17 ruské výroby. Sýrie tvrdí, že zasaženo bylo výzkumné středisko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám