Hlavní obsah

Saúdský duchovní ubil vlastní dceru. Z vězení se vyplatil

Rijád

Saúdskoarabský duchovní Fajhan Ghamdi byl z vězení propuštěn poté, co zaplatil pokutu 900 000 korun za ubití své pětileté dcery. Za mřížemi strávil necelé tři měsíce. Dívka přitom zemřela mimořádně krutou smrtí, měla zlámaná žebra, prasklou lebku, popáleniny a obrovské podlitiny. Dívka byla údajně též opakovaně znásilněna, uvedl list Daily Mail.

Článek

Dívka zemřela loni v říjnu poté, co byla deset měsíců v nemocnici. Sociální pracovnice Randa Kalíbová, která pracovala v nemocnici, kde dívku přijali a léčili, uvedla, že dívka měla přeražená záda a že byla opakovaně znásilněna. Aby se zamaskovala zranění, byla na stejných místech navíc popálena.

Po smrti dívky byl její otec loni v listopadu zadržen. Přiznal se, že dívku bil rákoskou a elektrickými kabely. Podle aktivistek ze skupiny bojující za právo žen řídit údajně pochyboval o jejím panenství a dokonce zaplatil medika, který ji měl vyšetřit.

Podle soudce je pokuta adekvátním trestem, což vzbudilo velké pobouření.

Muž v Saúdské Arábii nemůže být odsouzen k trestu smrti za zabití svých dětí nebo manželek. Pokud by však ubil chlapce, zaplatil by dvojnásobek.

Reklama

Výběr článků

Načítám