Hlavní obsah

Válka v Sýrii má 60 000 obětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Damašek
Aktualizováno

Konflikt v Sýrii si vyžádal na 60 000 mrtvých, uvedl ve středu úřad OSN. Ve stejný den přišlo o život až 70 lidí při vzdušném útoku syrské armády na benzínovou stanici na východním předměstí Damašku. S odkazy na opoziční aktivisty to ve středu uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při útoku na benzínovou pumpu v Damašku zemřelo až 70 lidíVideo: Reuters

 
Článek

"To, že svět a zejména Rada bezpečnosti OSN nedokážou toto krveprolévání zastavit, je hanbou pro nás pro všechny," řekla vysoká komisařka OSN pro lidská práva Navi Pillayová. Její úřad má k dispozici seznam 59 648 osob zabitých v Sýrii.

V Sýrii se bojuje od března 2011 a násilí neustává. Při středečním náletu v Damašku zemřelo až sedm desítek lidí.

„Napočítal jsem nejméně 30 těl. Byla buď spálená, anebo zmrzačená,“ řekl jeden ze svědků. Podle jiného útočilo na předměstí Mlaihá zhruba hodinu po poledni místního času hned několik letadel, a to v době, kdy dorazily dodávky paliva, a na místě se tak shromáždilo velké množství lidí.

Svědci uvedli, že benzínovou pumpu zasáhla střela vypálená z letounu MiG.

Útok si podle nich vyžádal i mnoho zraněných. Agentura AP upozornila na video umístěné na internetu, které má zachycovat důsledky náletu. Na snímcích je několik zuhelnatělých těl i mrtvola muže roztrhaného na kusy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám