Hlavní obsah

Syrští únosci chtějí za zajaté cizince přes půl miliónu eur

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Výkupné ve výši v přepočtu 530 000 eur (zhruba 13,3 miliónu korun) požadují únosci trojice zahraničních inženýrů - dvou Rusů a jednoho Itala - v Sýrii. Napsal to ve čtvrtek ruský deník Kommersant s odvoláním na diplomatický zdroj v Moskvě.

Foto: Yazan Homsy, Reuters

Sýrii decimuje rok a půl válka.

Článek

Rusové Viktor Gorelov a Abdas Sattár Chasún, který má i syrské občanství, byli spolu s italským inženýrem Mariem Belluomem uneseni v pondělí, když jeli autem z Homsu (centrální část Sýrie) do přístavu Tartús. Všichni tři pracovali pro soukromou syrskou slévárnu Hmisho & Co.

Ruské ministerstvo zahraničí podle agentury AFP uvedlo bez dalších podrobností, že výkupné ve výši 50 miliónů syrských liber bylo požadováno právě od společnosti Hmisho.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Syrští rebelové bojují s Asadovou armádou o DamašekVideo: Reuters

Moskva spolupracuje s hlavními západními zeměmi, včetně Itálie a USA, s cílem dosáhnout osvobození těchto inženýrů unesených skupinou syrských povstalců, napsal Kommersant.

Konflikt v Sýrii si za 21 měsíců trvání vyžádal už přes 44 000 mrtvých. Novou bilanci obětí zveřejnila Syrská organizace pro lidská práva (OSDH) se sídlem v Londýně.

Reklama

Související články

Rusko připustilo porážku Asada

Tajemník ruského ministra zahraničí Michail Bogdanov ve čtvrtek připustil, že režim Bašára Asada může padnout. Podle něj jeho síly „stále více ztrácejí...

Výběr článků

Načítám