Hlavní obsah

Irácký prezident je po mrtvici v kómatu v kritickém stavu

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bagdád
Aktualizováno

Iráckého prezidenta Džalála Talabáního postihla mozková mrtvice a byl hospitalizován. Je v kómatu, uvádějí dobře informované kurdské zdroje. Zdroje z vlády řekly agentuře Reuters, že hlava státu je v kritickém, ale stabilizovaném stavu.

Foto: Mike Segar, Reuters

Irácký prezident Džalál Talabání

Článek

Vládní internetové stránky uváděly, že prezident je od pondělní noci v péči lékařů kvůli „únavě“, pak napsaly, že je ve stabilním stavu a je léčen s ucpanou arterií. "Tělesné funkce jsou normální a zdravotní stav jeho excelence je stabilní, uvádějí.

Talabání se v uplynulých letech opakovaně potýkal se zdravotními problémy. Před čtyřmi lety podstoupil v USA operaci srdce, o rok dříve ho zase hospitalizovali v Jordánsku.

Devětasedmdesátiletý kurdský veterán z bojů proti vládě exprezidenta Saddáma Husajna Talabání je nyní v nemocnici v Bagdádu. Mluvčí premiéra Núrího Málikího agentuře AP řekl, že vláda zvažuje, zda prezidenta nepřevést na kliniku v zahraničí.

Reklama

Výběr článků

Načítám