Hlavní obsah

Syrští povstalci nechali chlapce, aby mačetou usekl hlavu zajatci

Novinky, rei
Damašek

Na internetu se objevilo video zachycující, jak syrští povstalci popravují zajatce. V jednom případě nechali bojovníci exekuci provést malého chlapce. Dali mu do ruky mačetu, aby spoutanému a neozbrojenému muži setnul hlavu.

Foto: Repro Wordpress.com

Chlapec zajatci usekl hlavu mačetou.

Článek

Muž na záběrech leží spoutaný na zemi, hlavu má na cihle. Chlapec mu dvěma ráznými údery oddělí hlavu od trupu. Přihlížející dospělí muži se pak za následného oslavného halasu a výkřiků Allahu akbar (Bůh je veliký) s hlavou promenují. Jeden povstalec ji zdvihne ze země a demonstrativně hned zase pustí na zem. Nakonec hlavu položí na záda popraveného.

Video z neupřesněného místa a neznámého data se objevilo na několika portálech včetně po celém světě populárního YouTube. Tento server později záběry odstranil, protože svým obsahem porušovalo podmínky.

Stránky Infowars.com upozornily, že v Sýrii páchají zvěrstva obě válčící strany.

Konflikt v Sýrii trvá od loňského března. Zprvu občanský protest potlačil prezident Bašár Asad brutální silou. Postupně tím vzbudil ozbrojený odpor. Situace se radikalizovala po příchodu islámských radikálů ze zahraničí. Deník New York Times už před půl rokem upozornil, že v Sýrii působí i Al-Káida a její irácká větev. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám