Hlavní obsah

Exploze v autobusu v Tel Avivu: 21 zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tel Aviv
Aktualizováno

V izraelském Tel Avivu bylo ve středu v poledne místního času zraněno nejméně21 lidí při explozi v autobusu městské hromadné dopravy. Podle úřadů se jednalo o teroristický útok.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Autobusem v Tel Avivu otřásla explozeVideo: Reuters

 
Článek

Počet zraněných se podle různých zdrojů pohybuje mezi deseti a patnácti. Zranění tří lidí jsou vážná.

Výbuch se udál v centru města naproti budovy armádního velitelství. Autobus na televizních záběrech byl plný kouře a měl rozbitá okna.

Foto: Nir Elias, Reuters

Poškozený autobus v Tel Avivu

Na místě je množství policistů, kteří v ulicích rozestavěli zátarasy. Úřady mají podezření, že se jednalo o čin teroristů a pátrají po případném pachateli. "Byl to teroristický útok," prohlásil vládní mluvčí Ofir Gendelman.

"Považujeme to za přirozenou odpověď na okupační zločiny a pokračující masakry proti civilistům v pásmu Gazy," citovala ČTK mluvčího palestinského hnutí Hamás v Gaze Favzí Barhúm.

K útoku se však nikdo nepřihlásil.

Město je terčem radikálů

Podobný útok zažilo druhé největší město v Izraeli v dubnu 2006, když se sebevražedný palestinský útočník odpálil u kiosku poblíž autobusového nádraží. O život tehdy přišlo 11 lidí.

Středeční incident se udál v době bojů izraelské armády a radikálů v palestinském pásmu Gazy. Dosavadní snahy o vyjednání příměří vyšly naprázdno. [celá zpráva]

Také Tel Aviv se v uplynulých dnech stal opakovaně terčem raketových útoků palestinských militantů. Ve středu rovněž útočil muž před americkou ambasádou, přičemž zranil jednoho člena ochranky. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám