Hlavní obsah

Dvojitý pumový atentát v syrském Dará si vyžádal dvacet mrtvých

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dará/Dauhá

Nejméně dvacet mrtvých z řad syrských vojáků si vyžádal v sobotu dvojitý pumový atentát ve městě Dará na jihu Sýrie. Podle syrské organizace na ochranu lidských práv SOHR byla vozidla s náložemi odpálená u vojenského tábora. Desítky dalších vojáků byly zraněny. Atentát potvrdily i syrské vládní zdroje, ale bez dalších podrobností, uvedla BBC.

Foto: ČTK/AP

Následky útoků ve městě Halab, ilustrační foto

Článek

K útoku se zatím nikdo nepřihlásil. Vzhledem k tomu, že automobily s náložemi vybuchly u vojenského tábora, jde zřejmě o akci rebelů, kteří takto útočí na vládní síly.

Jeden z místních obyvatel pro BBC uvedl, že v oblasti útoku je kromě vojenského tábora i budova tajné policie.

„Terčem byla dvě místa, jedním byl vojenský klub, druhým tajná policie,“ dodal. Po explozi nastaly střety a na ulicích i v domech bylo hodně tajných policistů a ostřelovačů.

Atentát byl spáchán v době, kdy se opozice stále snaží sjednotit na konferenci v katarské Dauhá. Největší Syrská národní rada se stále ještě nerozhodla, zda se připojí k ostatním sjednoceným skupinám, které si daly název Syrská národní iniciativa. V pátek si rada zvolila nového šéfa, stal se jím křesťan a bývalý komunista George Sabra.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám