Hlavní obsah

Syrské letectvo útočilo na předměstí Damašku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Damašek
Aktualizováno

Syrská armáda bombardovala v pondělí pozice vzbouřenců na předměstí Damašku. Opět tak porušila čtyřdenní příměří, které nedodržovala ani jedna strana a během něhož od pátku zemřelo na 300 lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Syrské letectvo útočilo na předměstí DamaškuVideo: Reuters

 
Článek

Podle opozičních zdrojů ráno armádní letadla bombardovala východní předměstí Damašku, kde pozemní jednotky narazily na tuhý odpor vzbouřenců.

Nejméně deset lidí zahynulo v pondělí v syrském Damašku při explozi nálože v autě. Podle syrské televize jsou mezi oběťmi i ženy a děti. Nálož explodovala na předměstí Damašku Džaramana.

V Sýrii mělo podle předchozí dohody v pátek ráno zavládnout příměří a trvat mělo do konce svátku oběti íd al-adhá, který končí v pondělí. Boje ale na mnoha místech pokračovaly.

Situace se stále zhoršuje

Vyslanec OSN a Ligy arabských států, alžírský diplomat Lachdar Brahímí, se pokouší dojednat další příměří, ačkoli se mu nedává mnoho šancí, když se ani čtyřdenní se nedodržovalo. V pondělí se sešel v Moskvě s ruským ministrem zahraničí Sergejem Lavrovem.

Po jednání řekl Brahímí: „Situace je špatná a ještě se zhoršuje.“ Brahímí ale zdůraznil, že se nevzdává ani ve chvíli, kdy selhalo čtyřdenní příměří: „Nebere nám to odvahu, protože Sýrie je důležitá a lidé v Sýrii potřebují naši podporu a zájem. Myslíme si, že občanská válka musí skončit a novou Sýrii vybudují všichni její synové.“

Rusko podporuje režim prezidenta Bašára Asada.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám