Hlavní obsah

Afghánec ubodal manželku, protože chodila do práce mimo domov

Afghánská policie v provincii Herát zadržela muže, který podle ní ubodal svou manželku. Důvodem měl být fakt, že žena pracovala v nevládní organizaci a chodila mimo domov. V úterý o tom informovala agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

"Manžel ji osmkrát bodl, protože chodila do práce," řekl AFP mluvčí provinční policie Núr Chán Nikzád. "Zadrželi jsme vraha Abdara Rahíma, který zabil svou ženu," dodal. Pár byl sezdaný šest let a má dvě děti.

Vražda se odehrála necelý týden poté, co ve stejné provincii tchýně podřezala dvacetiletou snachu, protože se odmítala pustit do prostituce.

Abdal Kádir Rahímí, regionální ředitel vládou podporované komise na ochranu lidských práv v západním Afghánistánu, uvedl, že násilí proti ženám se v této oblasti v poslední době dramaticky zvýšilo. "V letošním roce už jsme zaznamenali sto případů násilí proti ženám v západních oblastech Afghánistánu," řekl s tím, že mnoho případů zůstává nenahlášeno.

V loňském roce se do médií po celém světě dostal případ teprve patnáctileté afghánské dívky, kterou policie zachránila poté, co ji rodina jejího manžela pět měsíců držela na záchodě, mučila, týrala hladem a bila, protože se odmítala zapojit do prostituce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám