Hlavní obsah

Sestřelili jsme vládní letadlo, tvrdí syrští rebelové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Damašek
Aktualizováno

Syrští povstalci údajně sestřelili na severu země vládní bojové letadlo. S odvoláním na opoziční Syrskou organizaci pro lidská práva (OSDH) to uvedla agentura AFP. Letoun údajně bombardoval jednu z vesnic v provincii Halab.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Syrští povstalci sestřelili v Halabu vládní stíhačkuVideo: Reuters

 
Článek

Syrské vládní letectvo v provincii Halab podniklo nálety na pozice povstalců na několika místech. Násilnosti jsou hlášeny také z provincie Homs, kde došlo k tvrdým pozemním střetům mezi rebely a jednotkami věrnými režimu prezidenta Bašára Asada.

Povstalci podle OSDH také dobyli dvě základny syrského letectva, jednu u města Homs a další poblíž Damašku. Vláda se k údajné ztrátě základen nevyjádřila.

Násilnosti si vyžádaly i civilní oběti. Nedaleko Damašku explodovala nálož ukrytá v autě a výbuch zabil osm civilistů. Mezi oběťmi jsou i dvě ženy a jedno dítě.

OSDH v sobotu zveřejnila čerstvou bilanci devatenáctiměsíčních nepokojů. Podle ní zahynulo přes 33 000 lidí. Násilnosti se přitom stupňují, jenom za minulých pět dní přišlo o život 1000 osob. Z celkového počtu mrtvých bylo téměř 24 000 civilistů, přes 8200 vojáků a 1200 dezertérů.

Reklama

Výběr článků

Načítám