Hlavní obsah

Velitelé syrských rebelů se přesunuli do válečné zóny

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ankara

Povstalecká Svobodná syrská armáda v sobotu oznámila, že přesouvá svoje velitelské ústředí na syrské území. Dosud byly akce rebelů proti silám prezidenta Bašára Asada vedeny z Turecka. O změně informovala agentura AP.

Foto: Goran Tomasevic, Reuters

Povstalec v syrském Aleppu

Článek

Krok potvrdil na videu umístěném na internetu povstalecký velitel Riád Assad. Neupřesnil, kde se nově ústředí nachází, řekl pouze, že je v „osvobozených oblastech“ Sýrie. Velitelství bylo údajně přesunuto minulý týden.

Svobodná syrská armáda je nejvýraznější ze skupin bojujících proti Asadovo režimu. Podle AP je přesun jejích špiček na území Sýrie výrazem snahy sjednotit opozici. Západní diplomaté upozorňují, že situace v Sýrii je nepřehledná a opozice příliš roztříštěná. Přiznávají, že nevědí, koho podporovat.

Boje v Sýrii trvají rok a půl a vyžádaly si přes 20 000 mrtvých. Zapojili se do nich i radikálové přicházející ze zahraničí, někteří jsou napojení na Al-Káidu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám