Hlavní obsah

U Damašku se zřítil vrtulník, rebelové hlásí jeho sestřel

Damašek
Aktualizováno

U syrského hlavního města Damašek se ve čtvrtek zřítila armádní helikoptéra, uvedla státní televize. Zatím není jasné, o jaký stroj se jedná, ani zda jej sestřelili rebelové, i když se k tomu přihlásili. Vláda jejich tvrzení popírá.

Foto: Reuters

Ilustrační foto

Článek

Stroj spadl u východního předměstí Duma. Syrská organizace pro lidská práva (OSDH) agentuře AFP sdělila, že stroj sestřelili opoziční bojovníci. Podle syrského ministerstva pro informace se ale vrtulník ve vzduchu střetl s letadlem, na jehož palubě bylo 200 lidí. "Helikoptéra zachytila zadní část letadla," uvedl úřad. Letoun a lidé v něm údajně vyvázli bez újmy, stroj bezpečně přistál.

Naposled se zřítil vrtulník u Damašku na konci srpna. [celá zpráva]

Syrský režim se v boji s povstalci stále víc spoléhá na letectvo. Boje trvají už rok a půl a vyžádaly si přes dvacet tisíc mrtvých. Ve středu pokračovaly tvrdé boje v Damašku i na severu země. Střely dopadaly v minulých dnech i na turecké a libanonské území. [celá zpráva]

Po zasáhu čerpací stanice umíraly desítky lidí

Organizace Amnesty International varovala, že nálety a útoky dělostřelectva způsobily dramatický nárůst počtu mrtvých civilistů ve městech Idlíb a Hamá.

Ve čtvrtek při armádním leteckém úderu v severní provincii Rakka zahynulo nejméně 54 lidí. Úder zasáhl čerpací stanici. Desítky dalších lidí utrpěly zranění.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Reklama

Výběr článků

Načítám