Hlavní obsah

Mentálně postiženou dívku obviněnou z rouhání propustili

Nezletilá mentálně postižená křesťanská dívka, která strávila v pákistánském vězení několik týdnů kvůli údajnému znesvěcení koránu, byla v sobotu propuštěna. Stalo se tak den poté, co pákistánský soudce rozhodl, že může být propuštěna na kauci, uvedla agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Pákistánská policie.

Článek

Podle jednoho z pákistánských činitelů Rimša Masíhová věznici ve městě Rávalpindí, které leží nedaleko metropole Islámábádu, opustila v sobotu odpoledne tamního času. Podle zpravodaje AP ji z vězení odvezlo obrněné auto a později nastoupila do čekajícího vrtulníku. Kam směřoval, zatím není jasné.

Zadržována byla přes tři týdny kvůli obvinění vznesenému skupinou muslimů, že spálila několik stránek z koránu. Policie u Rimši, jejíž věk se udává mezi 11 a 16 lety, našla tašku s ohořelými papíry, na nichž byly náboženské texty.

O víkendu došlo v případu k zajímavému zvratu, když pákistánská policie zatkla islámského duchovního, který dívku obvinil. Imám je podezřelý, že důkazy proti dívce nastrčil. Podle svědeckých výpovědí duchovní sám vytrhal stránky z koránu a vložil je do dívčiny tašky, aby vypudil křesťany ze čtvrti kolem jeho mešity.

Právníci dívky nyní usilují o to, aby její vyšetřování bylo zastaveno.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám