Hlavní obsah

Z útoku na arabskou rodinu podezřívají izraelské školáky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeruzalém

Izraelská policie v neděli zatkla trojici hochů ve věku 12 a 13 let. Podezřívá je z útoku proti taxíku vezoucímu na Západním břehu Jordánu arabskou rodinu. Při útoku Molotovým koktejlem bylo před dvěma týdny šest lidí zraněno, z toho dva vážně.

Foto: Profimedia.cz

Taxík po útoku na Západním břehu Jordánu vzplál a převrátil se. Ilustrační foto.

Článek

Incident se udál předminulý čtvrtek u sídliště Bat Ayin jižně od Jeruzaléma. Arabská rodina byla na cestě za nákupy. Taxík, v němž seděly také dvě děti, vzplál a převrátil se.

„Policie zadržela tři podezřelé ve věku 12 a 13 let,“ řekl agentuře AFP policejní mluvčí Micky Rosenfeld. Deník Jerusalem Post napsal, že by školáci mohli být vyšetřováni na svobodě, což podle jejich právníka značí, že policie nemá jednoznačné důkazy.

Stanice BBC připomněla, že po útoku proti taxíku jen o pár hodin později napadli jiní židovští mladíci svého palestinského vrstevníka v centru Jeruzaléma. Hoch utrpěl vážná zranění.

Útoků židovských radikálů proti Palestincům bylo v posledních měsících několik. Měly být reakcí na opatření izraelské vlády proti rozšiřování židovských osad. Terčem útoků se staly mešity, ale i kontrolní stanoviště izraelské armády na západním břehu.

Reklama

Výběr článků

Načítám