Hlavní obsah

Syrská opozice hlásí další desítky civilních obětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Damašek

Nejméně 97 lidí, především civilistů, dnes zahynulo v Sýrii, kde vládní síly zesílily represi. Uvedla to syrská organizace pro lidská práva OSDH citovaná agenturou AFP. Mezi mrtvými je 65 civilistů, kteří přišli o život při bombardování pozic rebelů a při bezpečnostních operacích jednotek režimu v mnoha městech, tvrdí OSDH blízká syrské opozici.

Foto: Mohamed Azakir , Reuters

Vrak auta poškozeného v bojích

Článek

V bojích byli zabiti tři rebelové a 19 vojáků. Vládní síly také zastřelily deset příslušníků armády, kteří se pokusili o dezerci, dodala organizace.

Již ráno uvedla, že bylo nejméně 15 civilních obětí násilností v provinciích Homs, Halab, Dará, ve městě Hamá, nedaleko Damašku a v dalších částech země. Mezi dnešními oběťmi byla prý i jedna šestičlenná rodina.

Násilí v zemi trvá 16 měsíců a vyžádalo si podle OSN tisíce mrtvých. Tvrdý postup režimu proti vzbouřencům je terčem zahraniční kritiky západních zemí v čele se Spojenými státy. Kvůli především Rusku, které léta spolupracuje s Damaškem a má v RB OSN právo veta, není mezinárodní společenství s to účinně zasáhnout proti syrskému režimu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám