Hlavní obsah

Brutální milice na steroidech pomáhá udržet syrského prezidenta u moci

Nedávné masakry civilistů v Sýrii jsou připisovány brutální alávitské milici šabíha (duchové). Podle listu Daily Mail její tvrdé jádro představují muži nadopovaní anabolickými steroidy, kteří mají extrémně zvětšenou muskulaturu. Odpůrce režimu nejen střílejí, ale také zabíjejí mačetami.

Foto: Repro dailymail.co.uk

Členové Asadovy milice šabíha

Článek

Vykonávají většinu špinavé práce, takže Asadův režim může tvrdit, že on se zvěrstev nedopouští.

Na scénu vstupují tehdy, když armáda ukončí ostřelování vzbouřeneckého města. Svalnatí milicionáři v černém pak postupují dům od domu a terorizují obyvatele. Zaměřují se na vzbouřence i lidi vyznávající jiné větve islámu, především na sunnity.

Foto: Profimedia.cz

Zadržený příslušník milice šabíha,který střílel po demonstrantech.

Milici se připisuje masakr 108 civilistů v Húle před dvěma týdny, kdy zemřelo i 49 dětí. [celá zpráva]

V Kubajru měli zabít 78 vesničanů a v Kusajru 12 dělníků. [celá zpráva]

Režim si je zavazuje značnou částkou, platí jim okolo 4000 korun denně.

Foto: Profimedia.cz

Zadržený příslušník milice šabíha, který byl později prodán rodině za 1000 dolarů, na něž vzbouřenci koupili další zbraně.

Musáb Azaví, který má v Londýně na starosti jednu z organizací monitorujících porušování práv v Sýrii, přišel do styku se členy milice v Latakíji. "Jsou jako monstra. Mají ohromné svaly, velká břicha a vousy. Vypadá to, jako by měli těla napumpovaná steroidy. Musel jsem s nimi mluvit jako s malými dětmi, protože to jsou lidé s nízkou inteligencí," řekl Azaví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám