Hlavní obsah

Syrští povstalci dostanou lepší zbraně ze zahraničí

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington
Aktualizováno

Povstalci bojující proti režimu syrského prezidenta Bašára Asada dostanou ze zahraničí lepší zbraně. V úterý to s odkazem na syrskou opozici, ale i americké a jiné představitele uvedl deník Washington Post.

Foto: Reuters

Syrský povstalec u zničeného armádního tanku

Článek

Dodávky, které už do země začaly proudit, platí státy z oblasti Perského zálivu, zčásti je ale koordinují Spojené státy, uvedl list. Americká vláda nicméně zdůrazňuje, že syrskou opozici smrtícími prostředky, mezi nimiž jsou podle Washington Postu i protitankové střely, nezásobuje.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při útoku v syrském Chán Šajchúnu zemřelo nejméně 20 povstalcůVideo: Reuters

Vládní představitelé ale potvrdili, že pomohli rozšířit kontakty mezi syrskými povstalci a silami států kolem Perského zálivu. „Rozšiřujeme naši asistenci,“ řekl listu nejmenovaný vysoce postavený úředník amerického ministerstva zahraničních věcí.

Mluvčí Bílého domu Jay Carney před pár dny prohlásil, že příměří v Sýrii není dodržováno a dosavadní opatření nepřinesla efekt, proto je na čase zamyslet se nad změnou taktiky. Násilnosti v Sýrii trvají od loňského března. Podle OSN si vyžádaly přes 9 000 mrtvých. V úterý bylo 20 lidí postříleno v blízkosti pozorovatelů OSN. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám