Hlavní obsah

V Sýrii pokračuje ostřelování měst v provincii Homs, pomoc nebyla vpuštěna

Novinky,
Damašek

Syrské dělostřelectvo a letectvo bombardovaly město Rastan v centrální syrské provincii Homs, uvedli v neděli podle DPA odpůrci režimu Bašára Asada. Do samotného Homsu se podle BBC stále ještě nedostala pomoc Červeného kříže, i když syrská armáda uvedla, že v sobotu už byly miny odstraněny.

Foto: Reuters

Bojovní Svobodné syrské armády v Homsu ve čtvrti al-Bajada

Článek

Mezinárodní výbor Červeného kříže proto jedná se syrskými úřady, aby kolonu sedmi kamiónů s pomocí vpustil do čtvrti Homsu Bábá Amr, která byla nejvíce zničena palbou z děl a raketometů. Ovládali ji vzbouřenci, kteří se po třech týdnech bojů stáhli.

Podle některých zpráv ve čtvrti vojáci a policisté zatýkají příznivce opozice. Údajně jsou zavíráni všichni muži a chlapci starší jedenácti let. Viděn byl i nákladní automobil plný těl.

Těla novinářů opustila Sýrii

Ostatky dvou zahraničních novinářů, kteří minulý týden zahynuli v Sýrii, byly v noci na neděli přepraveny do Paříže. Polské ministerstvo zahraničních věcí podle agentury AP uvedlo, že těla Američanky Marie Colvinové a Francouze Rémiho Ochlika ve francouzském letadle opustila Sýrii v sobotu pozdě večer. Úřad polského diplomata v Damašku zastupuje i zájmy Spojených států.

Podle OSN si střety v Sýrii od loňského března zatím vyžádaly nejméně 7500 obětí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám