Hlavní obsah

Izrael zasáhly rakety vypálené z Libanonu, střepina zabila kuřata

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeruzalém/Bejrút

Čtyři rakety vypálené z území Libanonu dopadly v úterý brzo ráno na sever Izraele. Uvedly to BBC a DPA s odvoláním na izraelskou armádu s tím, že si ostřelování nevyžádalo žádné oběti. Přesto považuje izraelská vláda tento incident za vážný.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Izrael zasáhly rakety z LibanonuVideo: Reuters

 
Článek

„Rakety zasáhly západní Galileu. Nejsou hlášeny žádné oběti,“ stojí v prohlášení Izraelských obranných sil (IDF), které v odvetu ostřelovaly odpalovací zařízení na jihu Libanonu.

Tři rakety dopadly na území Izraele hned po půlnoci, dvě zasáhly zemědělskou oblast u města Netua, kde střepina zasáhla kurník a zabila velké množství kuřat. Třetí dopadla do vesnice Biranit u libanonskoizraelské hranice.

Kdy vybuchla čtvrtá raketa, uvedeno nebylo.

„IDF považují tento incident za vážný a domnívají se, že je odpovědností libanonské vlády a libanonské armády zabránit dalšímu odpalování raket na Izrael,“ stojí v prohlášení. V roce 2006 byl Izrael během letní války s šíitským Hizballáhem ostřelován raketami radikálů.

Konflikt bez jednoznačného vítěze si vyžádal 1200 obětí z řad Libanonců a 160 na izraelské straně.

Libanonská armáda potvrdila, že na Izrael byla „neznámými útočníky“, vypálena jedna raketa. Případ vyšetřuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám