Hlavní obsah

V Káhiře vypuzují demonstranty z náměstí Tahrír, 900 zraněných

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Káhira

Po celý víkend trvaly v Káhiře střety mezi pořádkovými silami a demonstranty, kteří v pátek obsadili náměstí Tahrír. V neděli proti nim policie nasadila slzný plyn. Střety propukly v sobotu, když se policie snažila vyhnat demonstranty, kteří si na náměstí postavili stany. Jednoho zabila. Zraněno bylo 900 lidí. Násilí je hlášeno i z Alexandrie, kde také zemřel člověk, uvedla BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Protesty v KáhiřeVideo: Reuters

 
Článek

Demonstranti se utábořili na náměstí, protože se bojí, že armáda chce upevnit svou moc. Tvrdí, že by měl odstoupit šéf vojenské vlády, polní maršál Husajn Tanatví. Chtějí, aby byl nahrazen civilní radou.

Foto: Mohamed Abd El-Ghany, Reuters

Policisté zasahují na náměstí Tahrír.

Noviny protest popisovaly jako druhou revoluci. Ta první na začátku letošního roku vedla k pádu Husního Mubaraka. Podle některých demonstrantů zásah ukazuje, že duch Mubaraka stále zemi vládne.

Foto: Mohamed Abd El-Ghany, Reuters

Slzný plyn použitý proti demonstrantům

Foto: Mohamed Abd El-Ghany, Reuters

Nádobu se slzným plynem háže demonstrant zpět.

Kvůli protestu bylo uzavřeno celé centrum Káhiry. Slzný plyn byl použit i v přilehlých ulicích, aby lidé nemohli jít k budově vnitra. Zavřené jsou i obchody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám