Hlavní obsah

Hlavní podezřelý z útoku v Marrákeši dostal trest smrti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rabat

K trestu smrti v pátek odsoudil marocký soud hlavního podezřelého z dubnového pumového atentátu na kavárnu v turistickém letovisku Marrákeš, při kterém zemřelo 17 lidí. Oznámila to agentura AFP.

Článek

Atentát v Marrákeši se odehrál 28. dubna v kavárně v centru města a vyžádal si 17 obětí na životech, mezi kterými bylo 11 Francouzů a tři Švýcaři. [celá zpráva]

Útok vážně poškodil místní cestovní ruch, který patří k hlavním ekonomickým aktivitám Maroka.

Jaké tresty si odnesli ostatní obvinění, zatím není jasné. Celkem před soudem stanulo osm mužů obviněných ze zločineckého spolčení s cílem připravit a provést teroristické útoky a dále ze závažného narušení veřejného pořádku, úkladné vraždy a zločinu držení a výroby výbušnin.

Žaloba požádala o trest smrti pro dva z obviněných, kteří jsou považováni za hlavní organizátory atentátu, a maximální tresty vězení pro ostatní. Prokuratura vyjádřila přesvědčení, že existuje dost důkazů proti souzeným, kteří přijali myšlenky džihádu, islámské svaté války.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám