Hlavní obsah

V Turecku vyprostili z trosek studenta a dvě učitelky po 60 hodinách

– Ankara • Aktualizováno

Turečtí záchranáři vyprostili z trosek zraněného osmnáctiletého studenta a dvě učitelky. Student strávil v sutinách domu, který se sesul při nedělním zemětřesení, více než 61 hodin, učitelky ještě o pět hodin více. Všichni tři byli nalezeni v nejvíce zdevastovaném městě Ercişi.

Foto: Osman Orsal, Reuters

Záchranáři prohledávají jednu ze zřícených budov v Ecrisu.

Článek

Po jedné z učitelek podle jejího souseda v domě pátrali záchranáři celou noc. Cestou do nemocnice prodělala zástavu srdce, ale lékařům se ji podařilo oživit. Podle agentury Reuters je v kritickém stavu.

Mladík byl nalezen v troskách několikapodlažní budovy v Ercişi, kde se dělil o byt s několika dalšími studenty.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Tragické následky zemětřesení v TureckuVideo: Reuters

Jedná se o další úspěch záchranářů. V úterý našli pět lidí, kteří v troskách přežili. Byla mezi nimi i matka s čtrnáctidenní holčičkou. Záchranářům se podařilo zachránit tři generace rodiny, kromě šestinedělky s dítětem i babičku novorozené holčičky. [celá zpráva]

Matka své dítě pod troskami celou dobu krmila.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Novorozeně přežilo pod troskami, matka ho kojilaVideo: Reuters

Bilance obětí nedělního zemětřesení na východě Turecka dosáhla nejméně 459 mrtvých a 1352 zraněných. Turecké úřady varují, že počet obětí bude dále růst.

V úterý také po jednom ze silných následných otřesů propukly nepokoje ve věznici ve městě Van. Když odsouzené po otřesech o síle 5,4 stupně vedení věznice nepustilo z budovy ven, založili v ní několik požárů. Věznici, ze které už v neděli prchlo několik odsouzených, obklíčili policisté a použili proti trestancům slzný plyn, uvedla BBC.

Zemětřesení o síle 7,2 stupně udeřilo v neděli po poledni. Později oblast zasáhlo na 200 následných otřesů. Úřady evidují 2262 zřícených domů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám