Hlavní obsah

Při střetech v Sýrii padlo 32 lidí včetně 11 vojáků

Damašek
Aktualizováno

Nejméně 32 lidí bylo v pondělí zabito při násilných střetech v Sýrii, kde se režim prezidenta Bašára Asada sedm měsíců snaží potlačit lidové povstání. Mezi jedenácti zabitými vojáky je podle opozice i důstojník syrské armády, který byl zabit při pumovém útoku v provincii Idlib. Podle aktivistů za útokem pravděpodobně stojí vojenští dezertéři.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Syrské bezpečnostní síly se na severozápadě země nedaleko hranice s Libanonem také střetly s ozbrojenci považovanými za armádní zběhy. Padlo nejméně jedenáct vojáku.

Podle aktivistů citovaných agenturou AP armádní jednotky bojovaly zřejmě s dezertéry i na severu země a 17 lidí při tom bylo zraněno.

Při vojenských raziích v různých čtvrtích města Homs v centru Sýrie bylo zabito 21 lidí, civilistů a policistů. Další dva civilisté (jednomu bylo jen třináct let) byli zastřeleni ve městě Hamá. Sdělení Syrské organizace pro monitorování lidských práv citovala agentura AFP.

V posledních týdnech se objevovaly zprávy o tom, že demonstranti častěji sahají po zbraních, i o vojenských zbězích, kteří se stavějí proti armádě.

Reklama

Související témata:

Související články

Syrské tanky ostřelovaly město Rastán

Sýrie pokračuje v nasazování těžké techniky proti vzbouřeným městům. V noci na pondělí tanky ostřelovaly město Rastán v centrální provincii Homs. Podle...

Výběr článků

Načítám