Hlavní obsah

Palestinská raketa vážně zranila Izraelce ve škole

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeruzalém

Palestinští radikálové vypálili v pátek z pásma Gazy na Izrael 12 raket. Jedna vážně zranila obyvatele izraelského města Ašdod. Celkem bylo zraněno sedm lidí, uvedla BBC. Zasažena byla dále města Aškelon, Beerševa a Kirjat Gat. Palestinské útoky byl odvetou za večerní nálety Izraelců. Ty zas byly odpovědí na sérii útoků radikálů na autobusy a vozidla u hranic Egyptem.

Foto: Amir Cohen, Reuters

Poškozená synagoga v Ašdodu

Článek

Většina z vypálených palestinských raket dopadla na otevřená prostranství, kde střely nezpůsobily žádné škody. Jedna ale dopadla do prostoru ješivy, kde zranila jednoho lidí v této náboženské škole. Poškodila i synagogu.

Další zraněné si vyžádal zásah průmyslové zóny na okraji Ašdodu. Jedna byla podle listu Ha´arec sestřelena před dopadem izraelským protiraketovým systémem Iron Dome. Ostřelování bylo odvetou za noční nálety.

Foto: Amir Cohen, Reuters

Ultraortodoxní Židé vynášejí knihy z poškozené synagogy

Při nočních útocích zahynulo sedm lidí včetně čtyř členů Výborů lidového odporu (PRC). Mezi mrtvými je i vojenský velitel PRC Immad Hammda a syn majitele domu, kde žil. Mezi oběťmi je i dítě.

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu uvedl, že zabití byli odpovědní za čtvrteční útoky na izraelské autobusy. Výbory ale odpovědnost odmítají, tvrdí, že neútočily. Podle Izraele byli útočníci z pásma Gazy a na území Izraele se dostali přes Sinaj patřící Egyptu.

Foto: Amir Cohen, Reuters

Poškozená synagoga v Ašdodu

Při čtvrtečních útocích byl nejprve napaden autobus. Střelba si vyžádala 14 zraněných, mezi nimiž je pět vojáků. Útok na další vozidla si poté vyžádal i životy šesti civilistů a dvou příslušníků izraelských bezpečnostních služeb. [celá zpráva]

Při odvetné akci bylo zabito sedm z útočníků.

Egypt večer oznámil, že byli zabiti dva lidé u společné hranice. Podle některých zdrojů radikálové na egyptské straně hranic zaútočili na poštu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám