Hlavní obsah

V deseti iráckých městech zabíjely bomby

– Bagdád • Aktualizováno

Přes 50 lidí přišlo v pondělí v Iráku o život při pumových útocích v desítce měst. Většinou se jednalo o výbuchy nastražených náloží, v jednom případě útočil sebevrah s náložemi.

Foto: Jaafer Abed, Reuters

Dějiště pumové útoku v Kútu

Článek

Nejvíce obětí - 34 - si vyžádal dvojitý pumový útok v centru Kútu na jihovýchodě země. Nejprve explodovala nálož umístěná v lednici na nápoje. Když se tam pak seběhli lidé, aby pomohli, explodovala druhá bomba nastražená v přistaveném autě, uvedla agentura AP.

Útok se udál na náměstí v centru v osm hodin ráno. V místě bylo množství lidí. Mezi oběťmi jsou i ženy a děti. Dalších šest desítek lidí výbuchy zranily.

Ve stejný čas explodovala bomba také před budovou místního úřadu v Chán Bani Sáadu v provincii Dijála. Zemřelo nejméně osm lidí a čtrnáct dalších bylo zraněno. Výbušniny byly ukryty v automobilu. Lidé kvůli náložím umírali také v Nadžáfu, Kirkúku, Tikrítu, Bagdádu, Karbale, Bákubě a jinde.

Násilností v Iráku v poslední době dramaticky přibývá. V červenci si vyžádaly 259 životů, červen byl s 271 mrtvými ještě krvavější.

Reklama

Související témata:

Související články

Křesťané v Iráku terčem útoků

Terčem série útoků se měli v úterý v etnicky pestrém severoiráckém městě Kirkúk stát tamní křesťané. Zatímco před jedním kostelem výbušniny umístěné v autě...

Výběr článků

Načítám