Hlavní obsah

Výbuch nálože v autě zabil Brita v Jemenu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Saná

Výbuch nálože nastražené v autě ve středu zabil Brita pracujícího v jihojemenském přístavu Aden. S odvoláním na místní policejní zdroje to oznámila agentura Reuters, podle níž britská vláda vyzvala své občany, aby Jemen opustili.

Článek

Obětí se podle jednoho z bezpečnostních činitelů stal Brit, kterému bylo přes 60 let. V Adenu žil dlouhá léta a pracoval zde pro námořní a pojišťovací společnosti. Za útokem prý pravděpodobně stáli teroristé.

Výbuch nastal, když muž nastartoval auto v blízkosti hotelu, kde má jeho firma sídlo. "Uslyšel jsem výbuch, a když jsem přiběhl na místo, uviděl jsem zničené auto a ohořelé tělo," řekl jeden z obyvatel agentuře AFP o útoku, při němž byl vážně zraněn i jeden kolemjdoucí.

Násilnosti tohoto druhu jsou podle AFP v Adenu ojedinělé. Přístav na jihu Jemenu zůstává poměrně klidným místem, zatímco lokality v dalších jihojemenských provinciích jsou dějištěm neustávajících střetů mezi vládními vojáky a islamisty údajně napojenými na Al-Káidu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám