Hlavní obsah

Při demonstracích v Káhiře utrpěla zranění tisícovka lidí

– Káhira

Při střetech mezi demonstranty a egyptskou policí v Káhiře bylo od úterý zraněno 1036 lidí, uvedlo ve středu egyptské ministerstvo zdravotnictví.

Foto: Mohamed Abd El-Ghany, Reuters

Demonstrant zasažený v Káhiře slzným plynem

Článek

Až 6000 protestujících v centru metropole požadovalo v noci na středu rychlejší průběh soudních procesů s vysokými představiteli bývalého režimu. [celá zpráva]

Mladí demonstranti házeli na policii kamení, ta odpověděla slzným plynem.

Foto: Asmaa Waguih , Reuters

Demonstranti před ministerstvem vnitra

Střety pokračovaly po celou středu. Policejní jednotky rozmístěné kolem budovy ministerstva vnitra střílely do vzduchu. Proti demonstrantům metajícím kameny a zápalné bomby použily slzný plyn. Na náměstí Tahrír byla přerušena doprava.

Foto: Asmaa Waguih , Reuters

Demonstrant odkopává nádobu se slzným plynem při nočních protestech v Egyptě

Foto: Mohamed Abd El-Ghany, Reuters

Demonstrant u hořícího vybavení policisty

Právě na něm se střetli demonstranti s policí v noci. Náměstí bylo centrem lednových a únorových shromáždění proti režimu prezidenta Husního Mubaraka. Většinu demonstrantů tvořili rodinní příslušníci 850 obětí tehdejších násilností.

Rodiny jsou frustrovány délkou procesů s činiteli zodpovědnými za smrt demonstrantů během protestů, které vedly k Mubarakovu odchodu. [celá zpráva]

Mezi zraněnými je i 40 příslušníků bezpečnostních sil. Policie čtyři desítky lidí zatkla, mezi nimi jednoho občana Británie a jednoho Američana. Nejvyšší rada ozbrojených sil, která řídí zemi, násilnosti v Káhiře odsoudila.

Reklama

Výběr článků

Načítám