Hlavní obsah

Syrští vojáci stříleli do civilistů, několik jich zabili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Damašek

Nejméně sedm lidí zabili ve středu syrští vojáci, kteří zahájili na severozápadě země střelbu do civilistů. S odvoláním na obhájce lidských práv o tom informovala agentura AFP. Podle aktivistů byl zásah ve dvou vesnicích rozšířením kampaně, kterou vede režim prezidenta Bašára Asada vůči protivládním demonstrantům.

Foto: Umit Bektas , Reuters

Syrské obrněné transportéry projíždějí kolem turecké hranice.

Článek

Incident se stal v provincii Idlib. Vojáci tam zaútočili na dvě vesnice, v jedné zabili čtyři lidi a ve druhé tři. Po střelbě prý z obou vesnic hromadně utíkali lidé v obavě, že budou zatčeni.

Syrské jednotky už jsou v provincii druhým dnem. Podle agentury Reuters se do útoků zapojuje také těžká technika, včetně tanků podporovaných vrtulníky.

Sýrie tvrdí, že v oblasti pronásleduje teroristy. [celá zpráva]

Ozbrojené střety a násilí pokračují v Sýrii už od poloviny března. Účastníci protestů požadují Asadův odchod z čela země, prezident ale proti nim nasazuje i těžkou vojenskou techniku. Násilí si vyžádalo životy už nejméně 1400 Syřanů . Přes dvanáct tisíc lidí uprchlo za hranice do Turecka či Libanonu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám