Hlavní obsah

Brit zemřel ve vazbě v Dubaji. Strážci ho ubili, tvrdí rodina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dubaj/Londýn
Aktualizováno

Ve vazbě v Dubaji zemřel v úterý 39letý Lee Bradley Brown z východního Londýna. Podle jeho rodiny ho policisté zbili a vyvlekli z cely, načež zemřel. Britské ministerstvo zahraničí už vyzvalo k řádnému vyšetření události. Dubaj tvrdí, že Brit byl pod vlivem drog.

Foto: Profimedia.cz

Brit pobýval v luxusním hotelu Burdž al-Arab.

Článek

Brown trávil v Dubaji sám dovolenou v luxusním hotelu Burdž al-Arab. Zatčen byl minulou středu kvůli údajnému nevhodnému chování, vyjadřování a napadení.

Rodina tvrdí, že ho policisté zbili a vyvlekli z cely, načež Brown zemřel. Navíc prý nedostal právníka ani dostatek jídla a pití. Dubajský generální prokurátor však oznámil, že pitva prokázala udušení zvratky. V Britově krvi a moči byly údajně stopy hašiše.

Příbuzní se o Brownově smrti dozvěděli z telefonátu muže, který se představil jako spoluvězeň, jenž v pase zanechaném v cele našel jméno a číslo Brownovy sestry v Británii. Oficiální potvrzení rodina dostala ve středu.

„Byli jsme to my, kdo uvědomil britskou ambasádu v Dubaji. Neoficiálně nám v úterý řekli, že to, co nám řekl spoluvězeň, je pravda,“ citoval list Daily Mail Brownovu sestru. „Spoluvězni, s nimiž jsme hovořili, mají teď vypovídat před policií, ale mají strach o vlastní životy,“ dodala.

Britské ministerstvo zahraničí vyzvalo k řádnému vyšetření události. „Záležitost řešíme a spolupracujeme s dubajskou policií,“ uvedl mluvčí velvyslanectví ve Spojených arabských emirátech. Podle BBC britský generální konzul hovořil s vysoce postavenými policisty. Nařčení o podílu policistů na úmrtí nekomentoval.

Reklama

Výběr článků

Načítám