Hlavní obsah

Izrael zaútočil ze vzduchu na Gazu, dva mrtví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeruzalém/Gaza

Dva členové radikálního palestinského hnutí Islámský džihád byli v neděli brzo ráno zabiti při leteckém útoku Izraele na pásmo Gazy. Další člen organizace byl zraněn, uvedly podle BBC palestinské zdroje. Izrael nálet potvrdil. Útok přišel po nabídce palestinských radikálů, že ukončí ostřelování Izraele, pokud se ten zřekne útoků.

Foto: Mohammed Salem , Reuters

Následky útoku na Gazu (ilustrační foto ze staršího náletu)

Článek

Mluvčí záchranky v Gaze Adham Simja řekl, že terčem útoku byla východní část uprchlického tábora Džabalíja. „Dva Palestinci byli zabiti a jeden zraněn,“ dodal.

Mluvčí Izraelských obranných sil listu Ha´arec potvrdil, že izraelské letadlo vypálilo raketu na skupinu radikálů, ale neposkytl další detaily. Podle izraelského rozhlasu a svědků se chystali odpálit raketu na židovský stát.

V sobotu palestinské radikální organizace vedené Hamásem nabídly , že zastaví raketové útoky na Izrael, pokud ten ustoupí od náletů. Oznámil to mluvčí Hamásu Ismáíl Radván.

Izrael podnikl minulý týden několik útoků na Gazu, odkud radikálové z Hamásu a Islámského džihádu vypalovali rakety a minometné granáty na území židovského státu.

Celkem jich vystřelil přes osmdesát. Byly mezi nimi i dvě rakety Grad s delším doletem, než mají podomácku vyráběné kásamy. Skončilo tím několikaměsíční nepsané příměří. [celá zpráva]

Izrael pak pohrozil větší operací proti Gaze. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám