Hlavní obsah

Při izraelských útocích zahynuly tři palestinské děti

Praha

Izrael zabil při úterních útocích proti pásmu Gaza nejméně osm Palestinců. Kromě čtyř radikálů jsou mezi mrtvými i tři děti ve věku od 12 do 17 let. Jde o nejkrvavější incident v oblasti za posledních několik měsíců.

Foto: Mohammed Salem, Reuters

Budova v pásmu Gaza poničená ostřelováním z izraelských tanků, kde zahynulo pět bojovníků Hamásu.

Článek

Izrael nejprve oblast ostřeloval z minometů. Granáty usmrtily chlapce, kteří si na plácku hráli fotbal, a jednoho dospělého člověka. Následoval nálet na jinou lokalitu, při kterém zahynuli čtyři aktivisté radikální organizace Islámský džihád.

Krvavý útok, nad jehož civilními oběťmi vyjádřila izraelská armáda politování, je odpovědí na intenzivnější ostřelování Izraele palestinskými raketami. Od soboty palestinští radikálové odpálili asi 60 raket a od začátku roku celkově 130, včetně minometných granátů.

Napětí mezi Izraelem a hnutím Hamás ovládajícím pásmo Gazy, se od minulého týdně značně zvýšilo, když byli zabiti dva předáci hnutí.

Hamás porušil nepsané příměří a sám začal ostřelovat Izrael, což v posledních měsících dělala jen méně významná radikální hnutí, jako Islámský džihád. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám