Hlavní obsah

Sebevrah s náložemi zabil v irácké bance devět lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bagdád

Nejméně devět mrtvých si vyžádal čtvrteční útok sebevražedného útočníka v bance v severoiráckém městě Hadísa. Útočník se odpálil ve frontě vojáků i civilistů, kteří si přišli vyzvednout výplatu.

Foto: Ahmad Masood, Reuters

Útok si vyžádal nejméně osm obětí. Ilustrační foto

Článek

Je to první velký pumový útok ve městě od předloňského října, kdy sebevrah na pohřbu zabil pět lidí. O osmi mrtvých při čtvrtečním útoku informovala agentura AP, stanice BBC uvedla o oběť více. Přinejmenším osm dalších lidí bylo vážně zraněno.

Útok se udál v poledne a atentátník cílil zřejmě na vojáky a policisty. Při explozi bylo zabito devět lidí - tři policisté a šest civilistů včetně jedné ženy. Dvě ženy jsou i mezi zraněnými, uvedl nejmenovaný velitel policie v Hadíse.

Provincie Anbár, kde se Hadísa nachází, bývala baštou sunnitských radikálů po invazi USA do Iráku v roce 2003. Násilností zde výrazně ubylo, když se nakonec kmenoví vůdcové s americkou armádou spojili.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám