Hlavní obsah

Zájem Čechů o dovolenou v Egyptě překračuje nabídku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zájem českých turistů o dovolené v egyptských letoviscích překračuje nabídku zájezdů cestovních kanceláří. První čeští turisté do Egypta odletí po přerušení zájezdů kvůli bezpečnostní situaci o tomto víkendu.

Článek

Cestovní kancelář Fischer musela kvůli zájmu klientů nasadit letadlo s vyšší kapacitou. Převis poptávky potvrzují Exim Tours a Blue Style. Důvodem zvýšeného zájmu je dvoutýdenní výpadek prodeje dovolených; ceny zájezdů se neměnily.

"Zájezdy do Egypta se v současné době prodávají samy," řekl obchodní ředitel Exim Tours Jan Koláčný. Podle něj jsou na víkend vyprodané všechny letové kapacity cestovní kanceláře a na případný odlet čeká 27 náhradníků. Lety byly hodně plné už před přerušením prodeje.

Prodej zájezdů obnovila i cestovní kancelář Fischer, která o víkendu do Egypta posílá dvě letadla. Kvůli nečekaně velkému zájmu turistů musela kancelář letadlo s kapacitou 130 míst nahradit větším strojem, který pojme 180 pasažérů. Celkově Do Hurghady a Šarm aš-Šajchu posílá 270 turistů.

Podle mluvčího Blue Style Miroslava Deneše se zájezdy do Egypta prodávají za standardní katalogové ceny a není nutné zákazníky motivovat žádnými slevami. Klienti Blue Style do Egypta odletí v sobotu a podle Deneše je zájezd zcela vyprodaný.

Prodej dovolených do Egypta zatím plně neobnovily všechny cestovní kanceláře. Například Čedok a Firo-tour již dříve oznámily jako nejbližší datum odletu do egyptských turistických center 26. únor.

Cestovní kanceláře pozastavily lety do Egypta 31. ledna. Z celkového množství prodaných zájezdů odhaduje Koláčný množství původních rezervací, které klienti pouze obnovili, na čtyři pětiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám