Hlavní obsah

Americká špiónka měla sledovací zařízení v zubech, tvrdil Írán

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teherán

Íránští celníci zatkli v pohraničním městě Nordúz na severozápadě země 55letou Američanku, kterou obvinili ze špionáže. Zařízení pro její vykonávání měla v zubech, oznámily ve čtvrtek oficiální list Iran a státní agentura Fars. Státní televize později podezření na špionáž vyvrátila.

Foto: Profimedia.cz

Vůz íránské policie

Článek

Hall Talayanová měla na území Íránu vstoupit z Arménie bez víza. Žena údajně íránským úřadům řekla, že kdyby ji vrátily do Arménie, tamní bezpečnostní síly ji zabijí. Ze zpráv není jasné, kdy se zatčení událo.

Írán také od předloňského července zadržuje dva mladé Američany, které viní ze špionáže. Tříčlenná skupina chodila po horách a údajně zbloudila z iráckého Kurdistánu. Jeden z turistů byl loni v září propuštěn z humanitárních důvodů.

V íránském vězení pobývají též dva němečtí reportéři, kteří byli zatčeni v říjnu, když udělali rozhovor se synem a právníkem Sakíne Aštíaníové, které za nevěru hrozí trest smrti ukamenováním.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám