Hlavní obsah

V Iráku zadrželi 39 teroristů z Al-Káidy

Novinky,
Bagdád

Irácké bezpečností síly ve čtvrtek oznámily, že zadrželi 39 teroristů v provincii Anbár. Jsou mezi nimi špičky neuznaného fiktivního Islámského státu v Iráku, který založili sunnitští vzbouřenci napojení na Al-Káidu, uvedla AFP.

Článek

„Bezpečnostní síly zadržely 39 členů Al-Káidy, kteří prováděli teroristické operace v Anbáru a také podporovali jiné zločinné akce v Bagdádu a zkoušeli pozvat do Iráku zahraniční bojovníky,“ řekl ministr vnitra Džavád Bolani.

Mezi zadrženými jsou tři vysocí představitelé Islámského státu v Iráku. Jsou to Hazím Azaví, který je ministrem tohoto útvaru, Ahmed Husajn Alí, který se označuje za muftího provincie Anbár, a Abdul Razzak, který má na starosti média a propagandu.

Podle státní televize Al-Irakía se iráckým speciálním silám také podařilo zadržet velitele Islámského státu v Iráku pro oblast Bagdádu.

Bolani označil dopadení 39 bojovníků za významný úspěch, který ukazuje, že kvalita iráckých bezpečnostních sil roste. Podle něj o tom svědčí i fakt, že za poslední dva měsíce poklesl počet atentátů.

Reklama

Výběr článků

Načítám