Hlavní obsah

V Turecku havaroval autobus s českými turisty, dva jsou ve vážném stavu

Side
Aktualizováno

Na jihu Turecka v oblasti Antalye havaroval ve čtvrtek autobus s českými klienty cestovní kanceláře Fischer. Při nehodě bylo zraněno 10 lidí, z toho osm Čechů, u dvou z nich jsou zranění vážnější. Jeden muž je na jednotce intenzivní péče. Řidič nezvládl řízení, prorazil svodidla a skončil v mezeře mezi dvěma mostními konstrukcemi.

Článek

"Dnes v 8:30 hodin místního času (7:30 SELČ) došlo k dopravní nehodě autobusu, ve kterém bylo osm klientů cestovní kanceláře," sdělil Novinkám mluvčí CK Fischer Daniel Plovajko.

"K nehodě došlo asi 10 kilometrů od města Side. Při nehodě došlo k poranění klientů. U většiny z nich se jedná pouze o lehká zranění, u tří klientů jsou poranění vážnější. Klienti byli okamžitě převezeni k lékařskému ošetření na privátní kliniky," uvedl odpoledne Plovajko.

"Jeden muž je na jednotce intenzivní péče, další žena čeká na operaci a rozhoduje se, zda ji budou operovat v nemocnici, v níž je, nebo bude převezena do jiné nemocnice," řekl odpoledne České televizi velvyslanec ČR v Turecku Václav Hubinger.

Podle Libora Diepolta z asistenční služby ECP se u ženy zvažuje i převoz do České republiky. "To je na rozhodnutí lékařů," konstatoval Diepolt podle ČTK. Původně se uváděli tři vážně zranění Češi.

Někteří z Čechů s lehčími zraněními zůstávají na pozorování v nemocnici.

Řidič autobusu Ahmet Sami Şireli ztratil kontrolu nad řízením na mostě Nifrit zhruba osm kilometrů od městečka Manavgat. Kromě osmi Čechů byli zraněni šofér a průvodce, uvedl turecký server dha.com.tr.

Podle informací agentury AP byli v autobusu také ruští turisté. Klienti cestovali na fakultativní výlet Alanya City Tour, který si zakoupili u místní cestovní agentury aQuasun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám