Hlavní obsah

Ženu, která měla porodit vnoučata Usámy bin Ládina, zbili a ona potratila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyřiadvacetiletá Britka Louise Pollardová, která byla náhradní matkou pro dvojčata syna šéfa al-Káidy Usámy bin Ládina Omara (19) a jeho ženy Zainy Jane Felix-Browneové (54), minulý týden potratila. V desátém týdnu těhotenství ji napadli dva neznámí muži během návštěvy Sýrie a zbili ji. Krátce nato jí v nemocnici řekli, že obě děti ztratila. Informoval o tom server Courier Mail.

Foto: Profimedia.cz

Louise Pollardová (vlevo) se Zainou Jane Felix-Browneovou, když zjistily, že je Louise těhotná.

Článek

Bývalá tanečnice Pollardová si nechala do dělohy vložit oplodněná vajíčka Omara bin Ládina a jeho ženy, jež převzala jméno Zaina. Za každé narozené dítě jí bin Ládinova rodina slíbila 10 tisíc liber (necelých 300 tisíc korun).

Při nedávné cestě do Sýrie, kam ji doprovázela Zaina bin Ládinova a kdy už byla v desátém týdnu těhotenství s dvojčaty, se obě ženy vracely pozdě v noci z restaurace, když Pollardovou napadli dva muži. Beze slova ji srazili k zemi, zbili a následně utekli. Pollardová se s modřinami dovlekla do hotelu a později navštívila lékaře. Vyšetření ukázalo, že plody zemřely.

Pollardová si podle informací serveru Mail Online není vědoma motivu útoku, zmínila se však o tom, že je veřejně známá jako „nositelka bin Ládinových dětí“. Útok na policii neohlásila, rozhodla se však, že podruhé se jako náhradní matka pro bin Ládinovy už využít nenechá.

"Chtěla pomoci"

Nemá to však podle ní nic společného s tím, že Omarův otec Usáma je hlavou teroristické organizace, myslela při tom prý pouze na děti. „Souhlasem s naší dohodou jsem chtěla pomoci šťastnému páru, který chtěl založit rodinu,“ řekla Pollardová, citovaná Daily Mailem.

„To, že mají příjmení, jaké mají, neznamená, že udělali něco špatně. Teď se však rozešli. Zatím mají připravených víc vajíček k oplodnění, ale dozvěděla jsem se, že vzhledem z Zainině věku se to zřejmě nepodaří,“ pokračovala Pollardová s odkazem na současné vztahy v manželské dvojici, která se rozhodla žít oddělena zřejmě kvůli tomu, že Omar bin Ládin trpí schizofrenií.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám