Hlavní obsah

Na dubajskou dálnici spadlo letadlo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dubaj
Aktualizováno

Nákladní letadlo se v pátek zřítilo na dálnici v emirátu Dubaj. Havárie způsobila požár několika automobilů a nepřežila ji dvoučlenná posádka. Oznámila to agentura Reuters s odvoláním na televizní stanici Al-Arabíja.

Foto: Reuters

Kouř stoupá z místa dopadu Boeingu 747, který se zřítil u Dubaje.

Článek

Letoun dopadl v blízkosti rušné dálnice asi 16 kilometrů od dubajského mezinárodního letiště. Původní zprávy uváděly, že havárie také způsobila požár několika automobilů, ale o případných obětech v těchto vozidlech informace zatím k dispozici nejsou. Na místo, které leží nedaleko vojenské letecké základny, byly vyslány sanitní vozy.

Letadlo Boeing 747 patřilo americké zasilatelské společnosti UPS a podle mluvčí společnosti Kristen Petrellaové letoun startoval z Dubaje a mířil do německého Kolína nad Rýnem, kde má společnost UPS svou základnu.

Nezvládli přistání

Posádka po startu zřejmě zaznamenala technickou závadu a snad se chtěla vrátit na dubajské letiště. Přistávací manévr už ale nezvládla.

Podle Al-Arabíji se letoun zřítil právě při přistávacím manévru. Příčinou havárie byla technická závada, sdělil výše zmíněný místní činitel. UPS to však nepotvrdila a počká až na výsledky vyšetřování, uvedl operační ředitel společnosti Bob Lekites.

Televizní stanice Al-Džazíra citovala několik svědků, že se letoun vzňal ještě před pádem.

Havárie nijak neovlivnila lety v Dubaji ani silniční dopravu.

Loni v říjnu v poušti u Dubaje havarovalo súdánské nákladní letadlo, v jehož troskách zahynula šestičlenná posádka. Emiráty vzápětí zakázaly súdánské společnosti Azza Transport operovat na jejich území.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám