Hlavní obsah

Na západním břehu zastřelili čtyři Izraelce

Novinky, rei
Hebron
Aktualizováno

Čtyři Izraelce - dva muže a dvě ženy, z nichž jedna byla těhotná - zastřelili v úterý na Západním břehu Jordánu neznámí ozbrojenci. Stalo se tak jen dva dny před obnovením izraelsko-palestinských mírových rozhovorů, které bude hostit Washington. K útoku se přihlásilo radikální hnutí Hamás.

Foto: Profimedia.cz

Úřady u Hebronu vyšetřují už třetí případ střelby za poslední tři měsíce.

Článek

Střelba se strhla okolo 19:30 hodin místního času na silnici u Hebronu. Terčem ozbrojenců se stalo auto, v němž čtveřice cestovala. První zprávy naznačují, že každá oběť byla střelena zblízka a hned několikrát.

Oběťmi byli dva muži a dvě ženy ve věku 25 až 40 let. Všichni byli příbuzní a jedna z žen byla těhotná. Rodina bydlela na židovském sídlišti v jižní části Hebronu.

K útoku, který se udál dva dny před obnovením izraelsko-palestinských mírových rozhovorů po téměř dvou letech, se podle agentury Reuters přihlásilo radikální hnutí Hamás. To s mírovými jednáními, která vede konkurenční hnutí Fatah, nesouhlasí.

Útok nebyl za poslední dobu na západním břehu ojedinělý. V červnu byl u Hebronu zastřelen policista a dva jeho kolegové zraněni, v květnu byli u města další dva Izraelci zraněni úlomky skla z auta, které zasáhla kulka.

Reklama

Výběr článků

Načítám